Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Συμβουλές για τα αρώματα!


Γεια σας κορίτσια!!! Σήμερα θα σας πω κάποια πράγματα που έμαθα για τα αρώματα! Ας ξεκινήσουμε!! 


Το άρωμα με βάση τα λουλούδια είναι γλυκό, ενώ η μυρωδιά του παραμένει αναλλοίωτη στο πέρασμα του χρόνου. Το άρωμα με βάση τα φρούτα προσφέρει ένα δυναμισμό. Είναι ελαφρώς όξινο και δροσερό φοριέται όλη την ημέρα. Μετά από ώρα ξεθυμαίνει. Το άρωμα με βάση το ξύλο το προτιμούν πολλές γυναίκες. Σανδαλόξυλο και κέρδος είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του. Εχει έντονη μυρωδιά και γι αυτό η χρήση του πρέπει να είναι φειδωλή. Το άρωμα με βάση τα μπαχάρια διακρίνεται από εκρηκτική σεξουαλικότητα, και αποκαλείται και "μοιραίο". Είναι γλυκόπικρο, oriental. Λίγες σταγόνες αρκούν για να μεθύσετε τους γύρω σας, αλλά μέχρι εκεί...Είναι το alter ego σας. Το άρωμα χωρίς αλκοόλ εκπροσωπεί το μινιμαλιστικό στοιχείο του χαρακτήρα. Περιέχει λιγότερο αλκοόλ από τα άλλα αρώματα, διατηρεί την ευωδιά του και θυμίζει τις μυρωδιές της φύσης, του δάσους και της θάλασσας.

Κατηγορίες αρωμάτων: 
Parfum: Αποτελείται από το πιο καθαρό απόσταγμα των στοιχείων που αποτελούν το άρωμα, γι’ αυτό και είναι η πιο έντονη και ακριβή εκδοχή του. Το φοράς μονάχα σε βραδινές εμφανίσεις και σε ελάχιστη ποσότητα.
Eau de Parfum: Έχει επίσης έντονη μυρωδιά αλλά κρατάει λιγότερη ώρα από το καθαρό parfum.
Eau de toilette: Κατάλληλο για πρωινές και απογευματινές ώρες και καθημερινή χρήση. Είναι η κατηγορία που φοριέται από τους περισσότερους ανθρώπους και πουλιέται περισσότερο στο εμπόριο.
Eau de Cologne: Είναι το πιο αδύναμο σε μυρωδιά και σε διάρκεια από όλα τα αρώματα. Επίσης είναι και το πιο φθηνό.

Επιλέγοντας άρωμα…

Πρέπει:
- Να δοκιμάσεις το άρωμα πάνω στο δέρμα σου. Τα περισσότερα αρώματα μυρίζουν διαφορετικά πάνω στον κάθε άνθρωπο.
- Να περιμένεις γύρω στα δέκα λεπτά, για να καταλάβεις την πραγματική μυρωδιά του. Μην το αγοράσεις πριν περάσει αυτός ο χρόνος.
- Να βρεις ένα άρωμα που να συμπληρώνει την προσωπική μυρωδιά που έχει το σώμα σου και μόνο εσύ την ξέρεις.

Μην:
- Δοκιμάσεις πάνω από τρία αρώματα μαζί, έστω και αν είναι σε διαφορετικά σημεία του σώματος. Η όσφρησή σου θα μπερδευτεί και μπορεί να μην κάνεις τη σωστή επιλογή.
- Πας ν’ αγοράσεις άρωμα το πρωί. Προτίμησε τις απογευματινές ώρες κατά τις οποίες η όσφρησή σου είναι πιο έντονη.

Φορώντας άρωμα…
Σημεία: στο εσωτερικό μέρος του καρπού, πίσω από τους λοβούς των αυτιών, στο σημείο ανάμεσα στο στήθος, στο εσωτερικό του μπράτσου, ακόμα και στο έσω γόνατο!

Η Coco Chanel συμβούλευε τις γυναίκες να αρωματίζονται στα σημεία που μπορεί να ... τις φιλήσει ένας άνδρας! Είχε δίκιο. Εφαρμόστε το άρωμα στις περιοχές που ασκούν μεγαλύτερη έλξη στον ερωτικό σας σύντροφο, όπως πχ ο λαιμός ή το ντεκολτέ.

Πρέπει: να φοράς παραπάνω άρωμα αν έχεις ξηρό δέρμα απ’ ότι μία γυναίκα που έχει λιπαρό. Το άρωμα χρειάζεται λιπαρότητα για να διατηρηθεί.
Πρέπει: να φοράς παραπάνω ή ακόμα και ένα πιο έντονο άρωμα τις ημέρες που κάνει κρύο, γιατί το η χαμηλή θερμοκρασία μειώνει τη δύναμη του αρώματος.

Μην: βάζεις άρωμα πάνω σε κοσμήματα που να είναι από μαργαριτάρια ή μέταλλα. Τα αρώματα έχουν οινόπνευμα το οποίο έχει την ιδιότητα να οξειδώνει τις πέρλες και ορισμένα μέταλλα.
Μην: τρίψεις τα σημεία στα οποία έχεις βάλει άρωμα. Η οσμή θα αλλοιωθεί με την τριβή.

TIP: Τα αρώματα "ζουν" από 12 έως 18 μήνες από τη στιγμή που θα ανοιχτούν. Αν θέλουμε η διάρκεια ζωής τους να επιμηκυνθεί τα τοποθετούμε στο ψυγείο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου